Paolo Maldini

Det tjatas idag ständigt om Idol. Programmet bra och dåliga sånginsatser och där en ny idol ska föddas, då ska jag passa på att hylla en av mina absolut största fotbollsidoler. PAOLO CESARE MALDINI, denna herre är en stor legend i alla milanistans hjärtan inklusive mitt. Jag gillar han så skarpt att jag skulle kunna tillägna honom en bit av min dyrbara hud för en ärofylld tatuering.

Vad finns inte att gilla hos Paolo Maldini? För det första är han italienare bara där är han nästan uppe i jesustatus för mig. Dessutom debuterade han i Milan som 16åring 1984 och slutade 2009 som 41åring. Han spelade totalt över 900 matcher i det rödsvartrandiga stället. Där kan man prata hjärta!

24 maj 2009 spelade Paolo Maldini sin sista match på Milans hemmaarena San Siro, en match som slutade med en 2-3 förlust mot AS Roma. Matchen mot AS Roma var Maldinis 901:a match i AC Milan, sin sista match gjorde han borta mot Fiorentina den 31 maj, en match som vanns av Milan med 2-0. Maldini har sammanlagt gjort över 1000 tävlingsmatcher för AC Milan och det italienska landslaget.

Hans meritlista är lång som ett Ullaredkvitto, fylld av VM-matcher och prestigefyllda finaler såsom Champions League.

Maldini är en legend inom Italiensk fotboll och var den första spelaren jag fick upp ögonen för som barn. Han var backen som aldrig gav sig och den dagen Paolo slog bort en passning är den dagen som Östersjön brann. Han är även idag modell, pappa och en fotbollsfantast som oss alla andra. Han står fortfarande vid sidlinjen eller på läktaren på alla Milans matcher och jag tror om man ser upp mot VIP sektionen 2068 sen vi en 100årig Maldini med ett hjärta fortfarande lika sprängfullt med fotbollsadrenalin och Milankärlek.

Milan växte med Maldini och Maldini växte med Milan, denna kemiska förvandligen saknar motstycke i fotbollsvärlden.

Detta är ren kärlek för mig och detta var min kärleksförklaring till min stora fotbollsidol.


/ P






Då vare helg igen!

Hela denna blogg byggs egentligen på våran älskade cp-lången. Vi har en varje onsdag och lördag. Idag var det dax för Lördagslången. Idag är en speciall dag då Jag Philip har gjort ett riktigt idiotisktlången, nästan så jag skrattar lite åt mig själv. Jag har fått hela 1330,52 i odds på 4 matcher. Detta kan inbringa mig många välförtjänta tusenlappar.

Idag kommer vi inte skriva upp vilka matcher vi har tippat på! Vi kallar det överraskningslördag!

Jag önskar mig själv och Olle alla lycka i världen och ber en gnutta till spelgudarna! Vilka är dom egentligen?
Är det Peter Antoine och dom andra spelgalningarna?




Tankar kring cp lången.

Cp-lången, kanske rent utav den bästa idén vi nånsin kommit på. Kanske den bästa i historien. Eller åtmindstånde någonstans mitt emellan uppfinningarna Edisons elektrisitet och tv4:as kändisljungeln.
Det bästa med det hela är såklart den lilla satsade guldpengen och dom stora feta guldtackorna i resultat, det som är det smarta är det inte går att förlora om man ser de långsiktigt.
Spelar vi två gånger i veckan ett helt år blir det 52*2*10kr=1040kr, oj vad mycket tänker ni kanske men det är alltså hela 104 Cp-lången försök! vinner vi på ett enda av dom 104 har vi gått med vinst eftersom att vårt odds alltid landar på mer än 100.
Och vinner man inte på 104 försök har man lyckats sämre än vad Farmen Qristina skulle göra i miss universum.
Man skulle inte vara värd att kallas människa. Inte ens art.
Jag tror att vi har tippat 5 omgånger cp-lången hittils och redan ligger vi och nosar som två nyfikna hundar i arslet på vinsten.
Frågan ja nu kom på är, varför har vi inte tagit patent på det här?. Måste göras omedelbart, så kommer vi kunna sälja iden till Douglas Roos eller nån annan drake på svt och på så sätt kommer vi få in våra miljoner.
Herregud vi kommer lyckas. På riktigt!

känn er blåsta.

/O


Idag är det Ostron Onsdag!

När jag och Olle går segrande ur veckans CP-lången kommer vi vara rika som troll och fira segern med ostron upp till öronen. Varken jag eller Olle gillar ostron men vi ska göra det för den symboliska känslan av lyx.
Dagen är dock kantad av en misslyckad hemglassframställning, bruten handled och missnöje över dåliga nintendo 64 kontroller men ändå har vi lyckats få fram två vinstgivande rader, här följer dom: 

Oliseciv CP-Lången

2 Elfsborg - Göteborg                 3,45
1 Brescia - Roma                       3,10
1 Lazio - Milan                           3,00
2 Napoli - Chievo                       4,80

Tot odds: 154,01

Prosacowski CP-Lången

2 B.Leverkusen - E.Frankfurt      5,00
2 Hamburg - Wolfsburg              3,50
2 Catania - Cesena                   3,50
2 Napoli - Chievo                      4,80

Tot odds: 294,00


Som ni ser och märker är det många lappar som kommer landa på våra kära konton. Olle är lika förväntansfull som en ett barn på julafton.

/P

Bolist vs Wolverhamton

Nu kan jag inte hålla det inom mig längre, gör jag det kommer jag troligen få en tumör fylld av frågor men inga svar.
Tumören stavas Bolist som ingen vet vad dom sysslar med men att varannat program på alla kanaler presenteras utav dom. Problemet ligger ju nu inte i vad dom sysslar med utan hur deras logga är utformad. För dom som känner till fotbollslaget Wolverhamton Wanderers, (dvs dom som kan något om fotboll) vet att loggan och hela klubben har smeknamnet wolves(vargarna) och att deras tröjfärg är orange.
Därför blir dom flesta forhoppningsvis lika chockade som jag när man ser att fotbollskväll bland annat presenteras av Wolverhampon, men efter ett tag när biorösten på tv säger Bolist när märket visas formar vi oss som böjda frågetecken i soffan och det är där vi är nu.
Varför i helga dotters namn delar dom samma logga, jag är mycket skeptisk till att det skulle finnas ett sammarbete mellan dom. Jag tvekar också starkt på att Bolist skulle bildats före 1877 då Wolverhamton grundades så om man ska hitta en bov i dramat kan ni nog gissa vilken det är.
Jag undrar också om wolves vet om att Bolist existerar, dom skulle ju kunna kräva hur mycket pengar som helst från den löljigt dåliga kopian som bolist gjort.
SÅ, äntligen. Nu har jag fått ur mig det.



Lika som bär?

/O



Lindstedt, Arrhenius och Quagmire!

Vi har varit lite små dåliga på att uppdatera men nu kommer ett inlägg iaf, det har varit lite svårt att tänka 100% på sport när det enbart tjatats om valt och annat skit.

Några notiser jag har från helgens sport händelser:

Måste säga att jag tror att Messi har små ont i foten en dag som denna. För den svullnaden var inte att leka med. Men men världens bästa måste ju också få någe bakslag någon gång. Kan de vara för att han är så kort?

DC-Laget tog en härlig seger mot italienarna och spelar nu i elit-divisionen i landslagstennis. Vi får tacka Söderling och dubbelgrabbarna för den seger. Måste även säga att jag tror Robert Lindstedt och handbollslandslagets Robert Arrhenius har samma föräldrar. Tror nog också att farsan är Quagmire från Family Guy.

                 

En viss likhet finns ju det måste ni ju erkänna? Alla delar iaf ett lagom underbet.

Vad har mer hänt i sportvärlden. 

JO!  TK Leif Eriksson i Svenska Dartförbundent har avgått, Ajaj hur ska nu dartsporten etablera sig i dom stora finrummen. Men vi kan glädja oss åt att damerna kastar bra i Denmark Open.
Dart är ju den största hittepåsporten! Menmen öldrickarna måste ju ha något att göra också.


/ P

Inget väder i välden stoppar en cp-lången!

Trots att inspelnigarna till nya The day after tomorrow började tidigare än beräknat kunde inga käppar i välden sättas i våra hjul, helgens cp-lången står på spel och vi är skyldiga er läsare det. punkt.
Jag kände mig lite som Ulrika Knape när jag skuttade mellan allt vatten lite varstans. Philip såg mest ut som en trött och sliten Aleksandr Karelin när han kämpade sig dyngblöt in på Tompas Spel. jaja här kommer våra tripplar, kvoten 2 av 3 senast ska ökas och nu SKA vi vinna.

Olles CP lången:

2 Stuttgart - M-gladbach 4.00
2 Aston Villa - Bolton 4.70
2 Sävehof - Redbergslid 6.40

Odds: 120.32

Philips CP lången:

2 Everton - Newcastle 4.20
2 Werder Bremen - Mainz 6.20
2 Mallorca - Osasona 4.00

Odds: 119.04


På återseende.
/ O

Tonight we are party for Leeds United!

Come on you lads! Doncaster is a gang of jizzgossling moneyfuckers!

Guestblog by Tony Adams

Olle vs en blind kille!

Som vanlig var det jag som var nära de stora vinsterna när CP-lången matcherna skulle avgöras. Jag lyckades pricka in 2 av 3 matcher och föll på serberna. Ajajaj. Som vanligt får Olle iaf vara glad om han skrapar ihop ett enda rätt. Dagen slutade även med två mål av vår svenska fanbärare Zlatan.
Vi får hoppas att även Olle kan slipa till sig lite och göra som Zlatan att också kanske pricka in två matcher. Men det ser idagens läge ut som en omöjlighet. Sannorlikheten på att Olle skulle vinna på CP-lången är lika stor som om en blind kille skulle slå  legendaren Sergei Bubkas gamla rekord på stavhopp.

/ P


CP-Lången är här igen!

Veckans CP-Lången är här och jag och Olle tror på stordåd. Tänk er en tsunami fast med pengar och inget lidande. Här följer raderna:

Prpic CP-lången

1 Malmö-Helsingborg Hcp 0-1  3,55
2 Marseille-Spartak Moskva     4,70
2 Shakhtar Donetsk- Fk Partizan 8,00
Tot: 133,48

Olic CP-lången

2 Mjällby-Häcken  3,10
2 Marseille-Spartak Moskva 4,70
2 Milan-Auxerre  9,50
Tot: 138,42

Vi tror stenhård på att dessa rader kommer inbringa oss en smärre förmögenhet. Vi har även en spännande CP-Lången 2.0 som kommer nästa vecka.
Det var kryssets kväll igår när champions leagues första matcher skulle avgöras. Valencia vann dock sin match med 0-4 men en annan Valencia fick lämna benpipan kvar på planen när Rangers kom på besök.

/ P.O



Hockey!

Snart drar Sveriges näststörsta sport igång sin säsong. Som är lång lång lång, därför ogillar jag hockeyn. Det är först bäst av 100.000matcher där 8lag sedan gör upp om ett slutspel på 25.000matcher till.
Hur långtråkigt kan det bli.....
Men måste ju hålla med om att dom är sjukt vältränade som lirar alla dom där matcherna, lite mer än vad man kan säga om innebandy lirarna som oftast vill jämföra sig med de stora grabbarna(eller?)
Grabbarna i NHL och KHL har hyfsat fetta löner också det gillar jag däremot. Kollar man på Sveriges framgångsrika lirare är det ju inge stockholmsstekare som blir grymma utan de är någon outtröttlig norrlänning eller envis bonde från värmlandstrakten som lyckas. Detta har också gjort att publiken endast består av alla de andra bönderna som inte blev någon spelare men ändå väljer att snusa sig till döds och köra traktor.
Men lite härligt är det när en helstad bara har passion för en sport som tillexempel Karlstad där alla möts i Löfbergs lilahallen och hejar fram sina mannar.

Utan någon direkt vetskap om hockey så tippar jag på HV71 som slutsegrare, men då ska ni veta att jag är lika dåligt insatt som Naken-Janne från Farmen är i modevärlden.
Men vem vet om ett par hundra tusen matcher och några tusen utslagna tänder senare kanske jag har rätt.


/ P


Hellre en utebliven lången än en lång efterbliven.

Som ni smarta läsare kanske redan listat ut så blev det inga tusen och åter tusen i vinst igår. Jag vill dock säga att vo har kommit ett steg närmre den här gången trots att vi inte pricka in någon av dom sex matcherna.
Dom äckliga skåningarna kvitterade i 89de mot tappra åtvid, för att inte tala om turkarna som med 0,5 sekunder kvar bestämde sig för att haka på Malmös sena avgörande trend.
Men! vi ger aldrig upp och på det tredje smäller det eller hur det nu låter, nåja håll utkik efter nästa CP-lången för man vet aldrig när den dyker upp igen.

Tips idag då, jo dom två finalerna!
först ut Turkiet - USA i en häftig uppgörelse som jag tyvär tror kommer bli spel mot en korg om jag ska vara ärlig,
turkarna dansar fortfarande på segermolnen från igår och kommer känna sig nöjda med det dom gjorde hittils.. med all rätt!
Nästa drabbning står Nadal - Djokovic för där vår gode vän Roger snubblade på mållinjen och brände ännu en chans till att utöka sin ledning i antal grand slam vinster.
Nadal är favorit och kommer vinna med besked är min gissning, ta sin första US open titel och befästa sin plats högs upp på tennis tronen.
Varför har dom inte cheerleading i tennis också?, skulle bli mycket roligare då..

Det var dock lite av en skräll-lördag igår ändå. Det är svårt att inte skratta åt Barcelona och Milan med varsin 0-2 förlust mot bottengäng. Men Barca kan ju iaf skylla på att de möte Hercules, så lätt kan det inte vara att möta en grekisk hjälten.

/ O

och lite P.


Helgens CP-lången!

Då var det äntligen helg, och helg betyder CP-lången som redan har blivit ett älskat segment i denna blogg.
Förra CP-lången lyckades både jag och Philip pricka in en match av tre och idag hoppas vi åtminstånde öka den kvoten. Som sagt är insatsen 10kr och oddset ska helst vara över 100, många har varit spända på nästa trio matcher som ja ge storvinsten och här nedanför följer dom.

Olles CP-lången:

1 Åtvidaberg - Malmö FF          6.00
1 Serbien - Turkiet                  3.05
2 Valencia - Racing Santander  7.60

Odds: 139.08

Philips CP-lången:

2 Hamburg - Nürnberg              8.20
2 Manchester City - Blackburn  8.60
2 Burnley - Preston                   4.55

Odds: 320,87

 

Som ni kanske räknat ut kommer jag och Philip bli cirkus 4500kr hälsosammare när dagen är över så om ni vill bli desamma så föreslår jag att ni springer ner till närmaste spelbutik och fullbordar någon av dom här tripplarna. Och med dom orden säger vi hej för den här gången och återkommer när laxarna ska hämtas.

/ O



Roger Federer, mannen som har allt, eller?

Roger Federer är namnet på 2000-talets största tennislirare kanske tillochmed världshistoriens. Men man måste småhata honom lite dels för att han vinner över Söderling jämt och ständigt men också för att killen är schweizare, folket gud glömde.
Men måste denne herre vara så sjukt jäkla bra. Kolla på hur han ser ut, han ser ut som en säljare som bara vill kränga på dig onödiga elektonikprylar men istället gör han underverk på tennisbanorna världen över.
Videofilmen som cirklat runt på internet där RF gör ett väldigt snyggt trick visade sig vara fejk, men om det är någon som klarar av det där är det Roger Federer.
Gårdagens batalj mot R.Söderling gick Roger lätt vinnande ur. 4-6,4-6,5-7.
Tennisvärlden får se upp för Federer är tillbaka för att än en gång bli nr 1. Tror faktistk inte den lilla strandpojken från Mallis stoppar honom heller.

Men!, tänker ni nu. Ska ni inte nämna ett jota om hans valformade fru? Jo de ska vi och det kommer här.
Som alla ni där ute tänkt på när ni sitter och kollar en Federer match så brukar dom zooma in en mindre snygg kvinna i publiken, alltid samma kvinna hela tiden. Det är Federers fru. Ne jag lovar!
Dom träffades år 2000 då Federer bara var en liten spoling vars namn ingen kunde, 10år senare är han den störste av dom alla men släpar fortfarande runt på bytet som lill fedrer lyckades fånga trots att han kan få vilken kvinna han vill..
Nåja han är ju ändå en gentlemen och det är ju bättre än svin som köper kvinnor för att utseendet säger nej (läs Rooney)


Nå, va tycks?

/ P&O



Turkiet kokar, Serbien dundrar 3or men USA vinner ändå...

Basket VM. Dom flesta normala sportintresserade rynkar på näsan och tänker fjollor. Men icke!
När slutspelslagen drabbar samman avlöser den ena sjuka matchen efter den andra. Dagens första batalj stod Serbien och Spanien för, matchen blev jämnare än nånsin och serberna stod oväntat bra upp mot ex världsmästarna.
Dom ledde i stort sett under hela matchen tills mindre än halvminuten återstod då Gasol(den sämre av bröderna) dunkade in kvitteringen. Serbien fick ett sista anfall och med 3 sekunder kvar hände det omöjliga. Med en löjligt lång 3a avgör Teodisic matchen och tystar hela tapas riket.

Lagom till att jag torkat bort allt svett och hunnit införskaffa mig en pizza var det dags för Turkiet - Slovenien inför en kokande arena fylld med upphetsade hemmafans (Turkiet är världland för er som inte kan läsa mellan raderna).
Matchen öppnade i ett tempo som mer liknade tennis än basket och varenda skott satt dom första 10 minutrarna som innehöll fler 3or än 2or kändes det som. Turkiet spelade som i trans ledda av den bästa och störste av dom alla, Ersan İlyasova. Med ett brutet näsben och skydd till det dunkar han, sätter 3or och tar returer som ingen annan och när matchen är slut har Turkiet krossat Slovenien med nästan 30 pinnar. Turkiets Terminator är dagens ikon. Ersan Ilyasova!

För övrigt.
Mycket bra kommentatorer som får varje match att framstå som finalen och lever sig in i var enda liten foul.
Och inte blir det sämre av att kommentarer som "Han hänger ju en halvtimme i luften innan han sätter den 3an" och "Serbien skjuter 3or som norrlänningarna skjuter vargar, det smäller hela tiden"(-P) flödar.

/O





Utfallet

Vinster från gårdagens CP-lången uteblev, istället får vi satsa på helgens nya system.

Sen vill jag även slänga in en liten notis om gårdagens landskamp mot San Marino.
Vad sysslar Olof med? Sjukligt onödig tackling utan för San Marinos straffområde, INTE SMART. Lite mer rutin än så får du faktiskt visa i en betydelselös match.
Zlatan som matchenslirare med 69% av folketsröster. Då frågar jag mig själv, Var det bara malmöbor som fick rösta eller?
Men 6-0 ska vi vara nöjda med även om det borde varit 14.





// P




CP-Lången

I denna blogg kommer det finnas ett moment som heter CP-Lången. Där jag och Olle gör var sitt Oddset, hacken med det hela är att man måste få över 80 i odds på tre matcher där insats varje gång är 10kr.

Dagens två CP-Odds är:

Philips CP-Lången

2 Bulgarien - Montenegro        4,50
2 Turkiet - Belgien                  5,60
2 Ukraina - Chile                    3,60

Odds : 90,72

Olles
CP-Lången

2 Bulgarien - Montenergro       4,50
2 Serbien - Slovenien              5,80
1 Schweiz - England                4,20

Odds: 109,62


Mång kanske kalla dessa två tipps för orimliga och okunnigt, men vi väljer att kalla det konstigtsmart!





Välkommen till vår nya blogg!

nu skriver vi historia.

RSS 2.0